Lagun

Playa Lagun Pelican VillaLagun is zowel de naam van een streek als van een vissersdorpje en een strand op de Noordwestelijke rotskust van Curaçao. Deze rotskust heet Banda Bou’ ofwel ‘van het oosten weg’. De tropenzon laat hier zelden verstek gaan en de temperatuur (gem. 27 graden) is aangenaam, want passaatwinden zorgen voor aangename verkoeling.

De Villa ligt iets boven het strand, bekend als Playa Lagun. Dit smalle strand ligt prachtig tussen twee rotswanden in en heeft een pittoreske uitstraling door de vissersboten. Het water is rustig, ondiep en helder. Op Playa Lagun zorgt een grote Manzaliña boom voor schaduw. In dit deel van Curaçao liggen overigens de mooiste, door de natuur gevormde lagunes, strandjes en koraalriffen. Fantastische locaties om te duiken en te snorkelen. Ook vissers en zeilers kunnen hier hun hart ophalen. En zelfs zwemmen met dolfijnen is niet uitgesloten.

Op zo'n 150 meter van Pelican Villa ligt het openbare dorpsstrand. Daar tref je een duikschool aan en een ‘snèk’, de Curaçaose variant op de snackbar.Lagun Bay Pelican Villa In het dorp is een toko voor de dagelijkse boodschappen, naar een grotere supermarkt is het een kwartiertje rijden,en naar Willemstad zo'n 40 minuten. In de omgeving van Playa Lagun vind je een aantal schitterende natuurgebieden en voormalige koloniale plantages met landhuizen. Zoals het Landhuis Kenepa (Knip), één van de best geconserveerde, en Landhuis Daniël, gebouwd rond 1700 en daarmee een van de oudste van het eiland.

 

 

menu pelican lagun over curacao fotos pelican villa tarieven pelican villa plattegrond curacao contact informatie pelican villa curacao